Sachet & Doypack

Met meer dan 25 jaar ervaring en een indrukwekkende range van horizontale machines, heeft Effytec duidelijk zijn plaats verworven als het gaat om verpakken in sachets en doypacks. Niet alleen de machines zijn voorzien van de laatste nieuwe ontwikkelingen, zoals parallel werkende sealbalken, ook qua snelheid behoren zij tot de top. Volledig RVS is standaard voor deze compact gebouwde machines, die ook voorzien kunnen worden van automatische foliewissel, waarbij de machine normaal in productie blijft. Sachet formaat begint bij 40x40 mm en voor de doypack zijn diverse opties beschikbaar, zoals zipper, top of corner valve en verschillende verpakkingsvormen. De op een Effytec gemaakte doypack is geschikt voor nabewerking in een autoclaaf.

Klik hier voor de brochure van Effytec

Nieuwe Effytec doypack machine: GP serie

Inspelende op de groeiende vraag naar grotere doypack verpakkingen, heeft Effytec de GP-serie op de markt gebracht. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor het produceren van doypacks, met een maximale inhoud van 3 liter. Vanaf de vulpositie worden de zakken ondersteund, zodat deze probleemloos verwerkt kunnen worden. Doypacks kunnen worden voorzien van een schenktrechter en de machine is tevens uitgerust met parallel werkende sealbalken voor een perfecte lasnaad (retorted).

Er zijn twee modellen leverbaar, de GP-32 met een minimale doypack maat van 100x120 mm en de GP-38, met een maximale doypack maat van 250x320 mm. Beide modellen kunnen zowel in simplex als in duplex werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de dubbele vulstations. De machine is standaard volledig in RVS en door de nieuwe innovatieve bouwwijze eenvoudig te reinigen. Tevens kunnen de machines worden voorzien van opties, zoals volautomatische foliewissel, zipper sluiting, eurolog en speciale vorm van de doypacks.